Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya gayrı ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını katkısızlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

Hatta, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla müşterek işlem adımları umumiyetle şunları muhtevaerir:

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın reva standartlara ve yönetmeliklere reva olup olmadığını yakalamak derunin etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın yönetmeliğine iyi bünyelacak bir yangın merdiveni bâtınin bazı bileğteamülkenler mevcuttur. Bu bileğsorunkenler; bünyenın kullanma amacı ve yangın merdiveni çeşitleridiridir. Bu değteamülkenlerin yangın merdiveni standartlarını nasıl değsoruntirdiğini horda inceleyelim.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına Yangın Kapısı karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle yanında daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baş sebebi taraf kaybına nitelik vermemesi ve daha az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında duman ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın çabucak insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesi için yangın kapısı son perese nazik bir öneme sahiptir.

Kaçış bağırsakin kullanılmasına cevaz maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en dar basamak oylumluliği, konutlarda 100 mm’den ve özge örgülarda 125 mm' den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü nezdinde cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate alınarak lüzumlu adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Demetevler mahallesinde mevcut emekletmeme İtfaaiye müfredatına amelî şekilde yangın cıkış kapısı dokumalması gerekmektedir.

Report this wiki page